Hillerød Kunstdage » Mads Henum

Mads Henum
Billedkunstner


Kokken og kunstneren  udstiller sine fabulerende malerier i Gallerierne i Hillerød i Art Danmark store indbydende lokaler.
Han debuterede med en separatudstilling i påsken, 2008 hos Galleri GAL i Frederiksværk. Her fik han en forrygende start med pæne anmeldelser og et ditto salg. Senere fulgte udstillinger i andre af landets gallerier hvor det blev til salg til både Carlsberg, Rockwool, IBM, samt til en del private kunstsamlere.
Som proformens kunstner debuterede han på Gotland, hvor han som den første har udført et undervandsmaleri på ca. 3 kvadratmeter.
Oprindelig er Mads Henum uddanne som kok hos Søren Gericke på Hotel The Plaza, senere arbejdede han som køkkenchef på Louisiana og Arken, hvor han mellem retterne hentede malerisk inspiration i udstillingerne.

med en sans for det koloristiske. Motiverne er spontane og en vigtig drivkraft i hans maleri. Det sjælfulde er et stikord til hans eget billede. Billedet udtrykker de inderste følelser. Ellers kan det være lige meget. Et andet vigtigt stikord er tvivl. Kunst er altid en proces - fra kaos til færdig form. Men vejen til det endelige billede er aldrig lige til. Impulsen til billedet kan være tydeligt, men hvordan billedet falder ud, er man som maler altid i tvivl om. Derfor er tvivl frugtbar. Det er som om, han har fundet hjem. Hjem til malerietkte (med visse figurative elementer), og med en sans for det koloristiske. Motiverne er spontane og en vigtig drivkraft i hans maleri. Det sjælfulde er et stikord til hans eget billede. Billedet udtrykker de inderste følelser. Ellers kan det være lige meget. Et andet vigtigt stikord er tvivl. Kunst er altid en proces - fra kaos til færdig form. Men vejen til det endelige billede er aldrig lige til. Impulsen til billedet kan være tydeligt, men hvordan billedet falder ud, er man som maler altid i tvivl om. Derfor er tvivl frugtbar. Det er som om, han har fundet hjem. Hjem til maleriett kunst ikke behøver være noget højtideligt som man skal nærme sig med fine hvide handsker på, det er maleren Mads Henum et godt eksempel på. Han bevæger sig indenfor det abstrakte (med visse figurative elementer), og med en sans for det koloristiske. Motiverne er spontane og en vigtig drivkraft i hans maleri. Det sjælfulde er et stikord til hans eget billede. Billedet udtrykker de inderste følelser. Ellers kan det være lige meget. Et andet vigtigt stikord er tvivl. Kunst er altid en proces - fra kaos til færdig form. Men vejen til det endelige billede er aldrig lige til. Impulsen til billedet kan være tydeligt, men hvordan billedet falder ud, er man som maler altid i tvivl om. Derfor er tvivl frugtbar. Det er som om, han har fundet hjem. Hjem til maleriet
Art Danmark Galleri - artdanmark.dk - Solhøj 13, dk-2990 Nivå, Danmark Tlf.: 40200031, artdanmark@post.tele.dk,