Art Danmark Netside » Peter Thomasen

Peter Thomasen
FotokunstnerSe skønheden i det uanseelige - naturens egne kunstværker

En fascination af insekter, ivrig insektsamling i drengeårene og senere en periode som zoologisk konservator har åbnet en verden for mig af små - ja, næsten uanseelige - men utroligt smukke væsner på helt nært hold. Skabninger, som findes overalt i vores nabolag, men som vi almindeligvis ikke ser - enten fordi de er nataktive, eller fordi vi overser skønheden i "småkrybet".
 
Med mine insektportrætter af danske og tropiske insekter søger jeg at gengive og synliggøre de små væsener på en nøjagtig, detailleret og livagtig måde og dermed invitere andre ind i den verden, jeg altid har været fascineret af. En verden, der desværre er ved at uddø, i takt med at levestederne og -vilkårene for disse små væsener forsvinder.

Jeg arbejder med focus stacking, en makro-fotograferings-teknik (som ”Microsculpture”), og printer på Velvet Fine Art paper med pigmentbaseret UltraCromeHD-ink. Billederne er utroligt smukke med et stofligt 3d-agtigt look, og er estimeret til at kunne holde sig uændret i op til 200 år.

 www.peter-thomasen.dk / pete.thomasen@gmail.com - tlf. 22142716

 
Art Danmark Galleri - artdanmark.dk - Solhøj 13, dk-2990 Nivå, Danmark Tlf.: 40200031, artdanmark@post.tele.dk,