Art Danmark Netside » Ingrid Ebbesen
Ingrid Ebbesen
Skulptør og Keramiker


Mine skulpturer er abstrakte, og kvindeskulpturerne har en let erotisk udstråling der udtrykker livsnydelse og stolthed. Jeg finder stor glæde og fordybelse ved at arbejde med leret, og skulpturerne får udtryk- ved hjælp af humoren og fantasien efterhånden som arbejdet skrider frem.

Jeg har været på en del udviklingskurser, heriblandt modellering efter levende modeller og keramiske/raku kurser for ny inspiration. Jeg eksperimenterer og udvikler selv mine glasurer og bruger egne erfaringer. Jeg arbejder med stentøjsler, og min store interesse er raku brænding da hele processen i denne form for brænding, er meget spændende og uforudsigeligt.

Raku-teknikken udløser en kemisk proces under brænding og reducering, det får farverne til at variere fra gang til gang, slutresultatet vil derfor altid være meget spændende og overraskende. Den sorte farve og de små krakeleringer der fremkommer i glasuren er også et kendetegn for denne spændende teknik.

Mine bronze-skulpturer har jeg fremstillet i voks, derefter har jeg fået dem bronzestøbt. De er nummererede og signeret og støbt i få antal.
Glasfinurligheder er små glasbilleder, med målet 21x21 cm.  De er hæklet/formet med jern/kobbertråd og har motiver fra hverdagen med en snert af humor.  De er glasbrændt og herefter monteret i rammer beklædt med metal.

Kulkvareller er træskulpturer udført med mange forskellige teknikker, blandt andet flere konserveringsprocessor. Træet stammer blandt andet fra nedbrændte kanonbådshuse på Holmen i København, fra KB-Hallen og hvor jeg ellers har været heldig at finde træ til spændende skulpturer.

www.gallerie-my.dk  tlf 26605320

Art Danmark Galleri, Solhøj 13 2990 Nivå | Tlf.: 40200031